© 2022 Dinand van der Wal

Integriteit

Integriteitscode

Integer werken is belangrijk voor Voedselbank Amsterdam. Wij hebben immers te maken met klanten die veelal kwetsbaar zijn door de positie waarin ze terecht zijn gekomen.

Samen met de andere voedselbanken die aangesloten zijn bij Voedselbanken Nederland hebben wij daarom een aantal regels opgesteld over hoe wij de integriteit van ons werk kunnen bewaken en bevorderen. Speciale aandacht hebben wij daarbij voor ongewenst gedrag van medewerkers. Kijk hier voor de landelijke Integriteitscode die wij binnen Voedselbank Amsterdam actief uitdragen.

Vertrouwenspersoon

Voedselbank Amsterdam wil iedere vrijwilliger een veilige werkomgeving bieden. Mocht je toch te maken krijgen met ongewenst gedrag zoals bijvoorbeeld pesten, (seksuele) intimidatie, discriminatie, agressie of geweld op de werkvloer dan kun je natuurlijk naar je leidinggevende of een bestuurslid gaan, maar kun je ook contact opnemen met onze vertrouwenspersoon.

De vertrouwenspersoon vertelt niemand dat er contact is gezocht tenzij de vrijwilliger daarmee heeft ingestemd. Samen kijken jullie naar wat jij nodig hebt om je werk als vrijwilliger weer veilig en met plezier te kunnen doen. Jij houdt zelf de regie over het proces en de vertrouwenspersoon staat je daarin bij. De vertrouwenspersoon is er ook voor integriteitskwesties die jou wellicht niet persoonlijk raken, maar wel klanten, collega’s en/of de organisatie zoals bijvoorbeeld fraude en diefstal.

Contact opnemen met de vertrouwenspersoon van Voedselbank Amsterdam, Jeanette Driessen? Stuur dan een mail naar: vertrouwenspersoon@voedselbank.org