Flexibel vrijwilligerswerk

Wil je graag vrijwilligerswerk bij ons doen, maar ben je niet in de gelegenheid om je vast te leggen? Dan biedt flexibel vrijwilligerswerk een uitkomst. Je kunt ons dan – op een dag dat het jou schikt – een paar uurtjes meehelpen. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden.

Kratjes vullen in de loods

Vind je het leuk om ons een keer te komen helpen met het vullen van voedselkratjes of het schoonmaken van de loods? Dan kun je je aanmelden via NL Cares. Wil je een seintje krijgen als er weer nieuwe activiteiten beschikbaar zijn? Stuur dan een mailtje naar onze relatiebeheerder.

Supermarktacties

Iedere laatste zaterdag van de maand organiseert Voedselbank Amsterdam supermarktacties om lang houdbare producten in te zamelen. Wij doen dit in verschillende supermarkten verspreid door de stad. Samen met een klein team van vrijwilligers kun je deelnemen aan een shift van 10.30 tot 14 uur of van 14 tot 17 uur. Wil je een keer meedoen of wil je op de hoogte gehouden worden van de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze coördinator supermarktacties.

Corporate Flex Programma

Speciaal voor bedrijven die een – kleinschalige – teamactiviteit willen organiseren in het kader van hun MVO-doelstelling hebben wij het Corporate Flex Programma. Binnen dit programma bieden wij de mogelijkheid om met jouw team van 6 tot 8 personen een dagdeel (van 9.30 tot 12.30 uur) op woensdag of donderdag in ons distributiecentrum te komen werken. De activiteiten bestaan uit het inpakken van kratjes voor onze klanten en/of het sorteren van ingezameld voedsel.

NB: Onze logistieke processen maken het helaas niet mogelijk om vrijwilligersevents te organiseren die qua omvang of dagen/tijden afwijken van hetgeen hierboven staat.

Vanwege de grote belangstelling voor het Corporate Flex programma kunnen we hiervoor voorlopig helaas geen nieuwe aanmeldingen verwerken. Wel hebben we een wachtlijst, als je hierin wilt worden opgenomen, laat dit dan svp weten via corporateflex@voedselbank.org.