Doneer nu  | Amsterdammers helpen elkaar!

See here for English version.

Bij Voedselbank Amsterdam zijn we inmiddels door onze voorraden heen. De oorzaak? Tot begin maart week kreeg de Voedselbank aan het eind van de dag de overgebleven producten van lokale supermarkten aangeleverd. Helaas werd er massaal gehamsterd.

Inmiddels zijn we ook niet meer in staat om voedsel op te halen of de uitgifte van voedsel te organiseren vanwege de veiligheidsrisico’s voor onze vrijwilligers. Daardoor kunnen wij ruim 3000 Amsterdammers (waarvan meer dan de helft kinderen) die onder de armoedegrens leven binnen een paar dagen niets meer te eten geven. 

Als tijdelijke oplossing kopen we nu supermarktbonnen in voor onze klanten. Het eten kregen wij voorheen gratis en nu staan we voor de grote uitdaging om elke week onze duizenden klanten van waardebonnen te voorzien. Dat kost een hoop geld!

Help een stadsgenoot deze moeilijke dagen door te komen en doneer hieronder.

Geef hier uw opdracht voor een eenmalige of periodieke donatie
Totaal

Eenmalige of periodieke donatie

U kunt kiezen voor een eenmalige donatie of een periodieke donatie die elke maand of elk kwartaal of elk jaar automatisch wordt afgeschreven van uw rekening.

Periodieke donaties

Door de eerste betaling via iDEAL of SOFORT geeft u ook toestemming voor de automatische incasso van de volgende betalingen.
U kunt via uw bank een automatische incasso storneren.
U kunt uw periodieke donaties stopzetten door een mail te sturen naar fondsenwerving@voedselbank.org onder vermelding van uw naam en e-mailadres.

Wanneer u een overeenkomst voor minimaal 5 jaar met ons afsluit voor periodieke schenking kunt de schenking volledig van de inkomstenbelasting aftrekken, zie de ANBI-pagina.

Betaalmogelijkheden

U kunt betalen via iDEAL (via uw eigen bank), PayPal (alleen eenmalige betaling) en via SOFORT banking.

Liever zelf overmaken naar onze bankrekening?

Ons rekeningnummer is IBAN: NL49INGB0004237650 t.n.v. Voedselbank Amsterdam, graag “donatie” vermelden bij de omschrijving.

3200

Amsterdammers

….worden geholpen door de Voedselbank.

1700

Kinderen

….worden door ons wekelijks van eten voorzien.

400

Vrijwilligers

….werken onbetaald voor Voedselbank Amsterdam.