GROTE TEKORTEN BIJ VOEDSELBANK AMSTERDAM. HELP ONS!

See here for English version.

Door de coronacrisis zijn vele Amsterdammers in financiële problemen gekomen. Steeds meer families leven beneden de armoedegrens. De vraag naar hulp bij Voedselbank Amsterdam is de afgelopen maanden met maar liefst 35% gestegen! Wij staan voor de uitdaging om nu wekelijks ruim 4300 Amsterdammers (1600 kinderen!) van een voedselpakket te voorzien.

De crisis heeft een grote impact op onze logistiek en ook de aanvoer van voedseldonaties. De afgelopen weken hebben we de organisatie met moeite draaiende kunnen houden. En de verwachting is dat het alleen nog maar drukker gaat worden de komende maanden. Door het gebrek aan (gezond) voedsel moeten we noodgewongen op zoek naar alternatieven. En dat kost geld en daar hebben we jouw hulp hard bij nodig. Help jij een Amsterdammer in nood?

Dat kan door de QR code te scannen of via onderstaand formulier:

Met de QR code?

  1. Open de camera op je mobiele telefoon.
  2. Richt de camera op de QR code.
  3. De link die gekoppeld is aan de QR code verschijnt nu in beeld.                                                    Wanneer je erop klikt wordt je doorgestuurd naar de pagina.
  4. Bepaal welk bedrag jij kunt missen. Kies, scan, doneer, klaar!
    Zo makkelijk maak jij een verschil voor diegenen die het nu echt moeilijk hebben.

Geef hier je opdracht voor een eenmalige of periodieke donatie
Totaal

Eenmalige of periodieke donatie

Je kunt kiezen voor een eenmalige donatie of een periodieke donatie die elke maand of elk kwartaal of elk jaar automatisch wordt afgeschreven van je rekening.

Periodieke donaties

Door de eerste betaling via iDEAL, Creditcard of SOFORT geef je ook toestemming voor de automatische incasso van de volgende betalingen.
Je kunt via je bank een automatische incasso storneren.
Je kunt je periodieke donaties stopzetten door een mail te sturen naar fondsenwerving@voedselbank.org onder vermelding van je naam en e-mailadres.

Wanneer je een overeenkomst voor minimaal 5 jaar met ons afsluit voor periodieke schenking kun je de schenking volledig van de inkomstenbelasting aftrekken, zie de ANBI-pagina.

Betaalmogelijkheden

Je kunt je donatie betalen via iDEAL (via je eigen bank), Creditcard, PayPal (alleen eenmalige betaling) en via SOFORT banking. Deze betaalmogelijkheden staan in volgorde van onze voorkeur in verband met de kosten die aan ons worden doorberekend.

Liever zelf overmaken naar onze bankrekening?

Ons rekeningnummer is IBAN: NL49INGB0004237650 t.n.v. Voedselbank Amsterdam, graag “donatie” vermelden bij de omschrijving.

4300

Amsterdammers

….worden geholpen door de Voedselbank.

1900

Kinderen

….worden door ons wekelijks van eten voorzien.

400

Vrijwilligers

….werken onbetaald voor Voedselbank Amsterdam.