Doneer aan Voedselbank Amsterdam

See here for English version.

GROTE TEKORTEN BIJ VOEDSELBANK AMSTERDAM. HELP ONS!

Door de coronacrisis zijn vele Amsterdammers in financiële problemen gekomen. De vraag naar hulp bij Voedselbank Amsterdam is de afgelopen maanden met maar liefst 40% gestegen! Wij staan voor de uitdaging om nu wekelijks 1877 huishoudens van een voedselpakket te voorzien.

Jouw donatie maakt het verschil

De crisis heeft een grote impact op onze logistiek en ook de aanvoer van voedseldonaties. De afgelopen weken hebben we de organisatie met moeite draaiende kunnen houden. Door het gebrek aan (gezond) voedsel moeten we noodgewongen op zoek naar alternatieven. En dat kost geld en daar hebben we jouw hulp hard bij nodig. Help jij een Amsterdammer in nood?

4498 Amsterdammers worden geholpen door Voedselbank Amsterdam. 1645 kinderen voorzien wij wekelijks van eten. 400 vrijwilligers werken allemaal onbetaald. Voor 5 euro help je een gezin al aan een voedselpakket voor een week. En voor 25 euro voor een maand.

Kies een bedrag

Je kan je donatie overmaken naar IBAN: NL49INGB0004237650  ten name van Voedselbank Amsterdam.

De bedragen in de knoppen zijn de 6 meest voorkomende bedragen die gedoneerd worden aan ons. Bijna 90% kiest een van deze bedragen. Je kunt elk bedrag invullen door op de knop ‘Zelf bedrag invullen’ te klikken.

Natuurlijk kan dat! Graag zelfs.  Kijk op de pagina ‘Periodiek doneren’ voor meer informatie.

Voor een bevestiging van je donatie hebben wij je e-mailadres nodig. Wanneer je dit invult op het formulier ontvang je binnen 5 dagen een e-mail met de bevestiging van je donatie.

Dankzij onze ANBI-status kan je standaard uw giften als aftrekpost bij je belastingaangifte opvoeren als deze tussen de 1% en 10% van je verzamelinkomen zijn.

Wil je maximaal profiteren van het belastingvoordeel over al je schenkingen? Ga dan een periodieke schenkingsovereenkomst met ons aan. In deze overeenkomst leg je voor minimaal 5 jaar vast dat je een vast bedrag per maand of jaar gaat schenken. Hierdoor is je bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Door slim om te gaan met dit belastingvoordeel kan je je donatiebedrag zelfs verhogen. De belastingdienst betaalt in dat geval mee aan je gift. Bruto geef je meer, maar netto blijf je hetzelfde betalen. Voordeel is dat de voedselbank meer mensen kan helpen met je gift.

Zie verder op de ANBI-pagina.

Heel veel! Jouw hulp is hard nodig. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk of een actie starten of steunen.

We kunnen het ons voorstellen dat je graag eerst persoonlijk contact wilt hebben voordat je een grote schenking doet namens jezelf of vanuit een stichting of vermogensfonds. In een persoonlijk gesprek met onze fondsenwerver (fondsenwerving@voedselbank.org) kan je je wensen kenbaar maken. Samen bekijken we dan welke schenkingsvorm het beste bij je past.