Bedrijven kunnen ons op veel manieren steunen

Om wekelijks 1200 gezinnen van voedsel te voorzien, maken we kosten. Gemiddeld zo’n 5 euro per voedselpakket. Wij kunnen ons werk niet doen zonder de steun van vele bedrijven. Ook de steun van uw bedrijf en uw medewerkers is dan ook meer dan welkom! Er zijn volop mogelijkheden: u kiest!

Van de organisaties die ons steunen kunnen we een logo op onze donateurspagina plaatsen.

Steun ons met extra handjes

Bedrijven en organisaties zijn van harte welkom om zich een ochtend of middag vrijwillig in te zetten bij Voedselbank Amsterdam. Het is niet alleen een leuke dag voor jou en je collega’s, maar je laat ook zien dat jouw bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Steeds vaker zijn bedrijven actief in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Dat kan diverse vormen aannemen van een dagje vrijwilligerswerk doen met een afdeling tot een structureel contact waarbij werknemers regelmatig vrijwilligerswerk doen, binnen of buiten werktijd. Het werk voor Voedselbank Amsterdam wordt door vrijwilligers als zeer positief ervaren. Het effect van de inspanning is tastbaar. Communicatief biedt het zowel intern als extern vele mogelijkheden. Zoals vermelding in (sociaal)jaarverslagen, nieuwsbrieven en andere uitingen zoals op de social media.

Laat het ons weten als je interesse hebt. We kijken dan in overleg welke klus, incidenteel of structureel, bij jullie past. Stuur een mail naar relatiebeheer@voedselbank.org

Rondleidingen

Voor geïnteresseerden organiseren we elke woensdagmiddag rondleidingen op ons Distributiecentrum in de Houthavens. Op woensdag worden o.a. de voedselpakketten samengesteld; een uitgelezen kans om ons volop in bedrijf te aanschouwen. Tijdens een rondleiding krijg je een goed beeld van onze werkwijze. Ons distributiecentrum bedient niet alleen onze uitgiftepunten in Amsterdam, maar fungeert ook als Regionaal Distributiecentrum voor heel Noord-Holland.
Interesse? Stuur een mail naar relatiebeheer@voedselbank.org
In beginsel zijn de rondleidingen gratis. Echter, we rekenen wel op een bijdrage. Alle beetjes helpen! Dat mag lang houdbaar voedsel zijn of een financiële donatie.

Steun ons financieel

  • U kunt een project of extra materiaal financieel ondersteunen. Bijvoorbeeld vrachtwagens, koelboxen, zonnepanelen, ledverlichting of CV installatie.
  • U kunt ons ook financieel ondersteunen in de dekking van jaarlijkse kosten. Dat zijn kosten voor bijvoorbeeld transport, onderhoud, huisvesting en energiekosten.
  • U kunt een collectebus neerzetten in uw bedrijf of de fooi doneren aan Voedselbank Amsterdam.
  • U doneert de opbrengst van een leuke actie. Bijvoorbeeld een sponsorloop of wielerwedstrijd waar uw medewerkers aan meedoen.

Heeft u een ander idee? Laat het ons weten. Wij denken graag met u mee.
Neemt u dan contact op met de afdeling Fondsenwerving, op telefoonnummer 020 – 638 44 77 of mail naar fondsenwerving@voedselbank.org

Online actie

Wil je een online actie starten om geld voor ons in te zamelen? Dan kan je gebruik maken van Pay It Forward. PIFworld is een donatie- en crowdfunding platform waarmee je ons gemakkelijk als particulier, school, bedrijf of groep financieel kan steunen. Op het platform kan je jouw streefbedrag invullen en hoe je dat wilt bereiken. Bijvoorbeeld door een sportprestatie te leveren, een digitale collectebus aan te maken, of donaties te vragen voor je verjaardag, een huwelijk of ter nagedachtenis aan iemand. Deze actie kan je dan delen via de sociale media. En vervolgens ontvangen wij de donaties dankzij jouw inzet! Maak hier een actie aan

Aftrek giften door bedrijven

Een bedrijf dat vennootschapsbelasting betaalt, kan de giften aan een ANBI goed doel aftrekken van de belasting. Hiervoor bestaan specifieke regels die verschillen van de giftenaftrek voor particulieren.
De regelgeving rondom giftenaftrek is complex. Vraag advies aan een belastingadviseur.

Steun ons met voedsel

U helpt ons enorm met het leveren van voedsel. Voedsel dat u commercieel niet meer kunt verkopen, maar dat nog van prima kwaliteit is. Omdat wij niets kopen zijn wij afhankelijk van leveranciers zoals u. Wilt u ons ook helpen? Neem dan contact op met de afdeling Voedselverwerving. U maakt ons blij met droge kruidenierswaren (DKW), koelvers- en diepvriesproducten. Deze kunnen wij verantwoord opslaan. Wij houden ons daarbij aan richtlijn 76 van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

Voedsel brengen

U helpt ons het meest door de producten zelf aan te leveren. Dat kan op maandag tot en met vrijdag op de Archangelkade 11 in Amsterdam tussen 9.00 en 16.00 uur. Goed om te weten: we hebben 3 vorkheftrucks, geen laadperrons. Neemt u vooraf even contact op? Dan weet u zeker dat er ook iemand is om het voedsel in ontvangst te nemen. Bel naar telefoonnummer 020 – 638 44 77.

Inzamelactie met 'vul-mij-dozen'

Veel bedrijven, scholen, instellingen en verenigingen helpen ons het hele jaar door met inzamelingsacties. Gezamenlijk zamelen zij lang houdbaar voedsel in. Voor het inzamelen van voedsel zijn de ‘vul mij-dozen’ ontwikkeld. Deze zijn makkelijk hanteerbaar en er staat precies op wat we nodig hebben. Samen met bijbehorende posters en flyers organiseer je zo zelfstandig je inzamelingsactie. Neem voor vragen neem contact met ons op via relatiebeheer@voedselbank.org

Keertje helpen met kratjes vullen?

Kom je een keer een ochtend of middag helpen met het vullen van kratjes?

Activiteitenkalender

Wil je een donatie doen aan de voedselbank?

Voor 5 euro geef je al een voedselpakket aan een Amsterdammer in nood.

Doneren

Aanmelden voor de nieuwsbrief