Hoe uw bedrijf ons kan steunen

Enkele voorbeelden hoe uw bedrijf ons kan steunen:

Financieel steunen van project of aankoop van materieel

U kunt bijvoorbeeld een automatiseringsproject of de aankoop van een bestelbus of vorkheftruck (deels) financieel mogelijk maken.

Financieel steunen in de dekking van de jaarlijkse kosten

Dat zijn kosten voor bijvoorbeeld transport, onderhoud, huisvesting en energiekosten.

Steun ons direct met materieel en materiaal

Wij hebben regelmatig vorkheftrucks, kratjes, busjes, computers e.d. nodig. Heb je iets over, dan horen wij het graag!

Acties onder medewerkers

U kunt een collectebus neerzetten in uw bedrijf of de fooien doneren aan Voedselbank Amsterdam.
Of u organiseert een actie voor de Voedselbank Amsterdam waarbij uw medewerkers via een link of QR-code online aan ons kunnen doneren. We kunnen volgen hoeveel uw actie opbrengt (zonder persoonlijke gegevens).
Ook leuk is bijvoorbeeld een sponsorloop of wielerwedstrijd ten bate van de Voedselbank Amsterdam.
Heeft u een ander idee? Laat het ons weten. Wij denken graag met u mee. Neemt u dan contact op met de afdeling Fondsenwerving, op telefoonnummer 020 – 638 44 77 of mail naar fondsenwerving@voedselbank.org

Inzetten kennis en ervaring of MVO-activiteiten

Wil je ons op een andere manier steunen? Bijvoorbeeld omdat je je kennis en ervaring vrijwillig wilt inzetten als notaris, advocaat, accountant, cateraar of drukker? Of wil je een bedrijfsactiviteit organiseren in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Doneren van voedsel

U helpt ons enorm met het leveren van voedsel. Voedsel dat u commercieel niet meer kunt verkopen, maar dat nog van prima kwaliteit is. Omdat wij niets kopen zijn wij afhankelijk van leveranciers zoals u. Wilt u ons ook helpen? Neem dan contact op met de afdeling Voedselverwerving. U maakt ons blij met droge kruidenierswaren (DKW), koelvers- en diepvriesproducten. Deze kunnen wij verantwoord opslaan. Wij houden ons daarbij aan richtlijn 76 van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

U helpt ons het meest door de producten zelf aan te leveren. Dat kan op maandag tot en met vrijdag op de Archangelkade 11 in Amsterdam tussen 9.00 en 16.00 uur. Goed om te weten: we hebben 3 vorkheftrucks, geen laadperrons. Neemt u vooraf even contact op? Dan weet u zeker dat er ook iemand is om het voedsel in ontvangst te nemen. Bel naar telefoonnummer 020 – 638 44 77.

Corporate Flex Programma

Speciaal voor bedrijven die een – kleinschalige – teamactiviteit willen organiseren in het kader van hun MVO-doelstelling hebben wij het Corporate Flex Programma. Binnen dit programma bieden wij de mogelijkheid om met jouw team van 6 tot 8 personen een dagdeel (van 9.30 tot 12.30 uur) op woensdag of donderdag in ons distributiecentrum te komen werken. De activiteiten bestaan uit het inpakken van kratjes voor onze klanten en/of het sorteren van ingezameld voedsel.

NB: Onze logistieke processen maken het helaas niet mogelijk om vrijwilligersevents te organiseren die qua omvang of dagen/tijden afwijken van hetgeen hierboven staat.

Vanwege de grote belangstelling voor het Corporate Flex programma kunnen we hiervoor voorlopig helaas geen nieuwe aanmeldingen verwerken. Wel hebben we een wachtlijst, als je hierin wilt worden opgenomen, laat dit dan svp weten via corporateflex@voedselbank.org.

Meer informatie

Neem voor deze en andere acties contact met ons op via telefoonnummer 020 – 638 44 77 of e-mail info@voedselbank.org

Onze donateurs

Logo’s van onze donateurs staan op onze donateurspagina