© Antonisse Media – Foto Marcel Antonisse

Wat kan ik doen?

Ons steunen kan op verschillende manieren. Meer weten? Lees hieronder of neem contact op met onze fondsenwerving.

Steun ons met geld

Wij werken met vrijwilligers en ons voedsel krijgen wij voornamelijk. Toch maken wij ook kosten. Denk bijvoorbeeld aan de huur van het distributiecentrum, de aanschaf van transportbusjes en kantoorkosten. Omgerekend kost elk kratje 6 euro. Voor die kosten zijn we afhankelijk van de steun van bedrijven en particulieren.

Financiële steun is dus meer dan welkom. Je kunt dit doen door een bedrag over te maken naar ons NL49 INGB 000 4237 650 t.n.v. Stichting Voedselbank Amsterdam of naar de doneerpagina te gaan.

Steun ons met tijd, kom bij ons werken

Wil jij het verschil maken voor onze stadsgenoten en heb je een paar uur per week beschikbaar? Dan kun je bij ons vrijwilligerswerk doen. Kijk hiervoor bij onze vacatures.

Je kunt er ook voor kiezen om flexibel vrijwilligerswerk bij ons te doen. Dan kom je als het jou uitkomt een paar uur bij ons werken. Dat kan ook eenmalig. Interesse? Kijk op de website van NL Cares voor de mogelijkheden bij Voedselbank Amsterdam.

Bedrijven die flexibel vrijwilligerswerk in teamverband willen doen kunnen deelnemen aan ons Corporate Flex Programma. Belangstelling? Lees hier verder.

Steun ons met voedsel

Met lang houdbare producten maak je onze klanten heel blij, bijvoorbeeld: pasta, pastasaus, rijst, soep, groenten en fruit in blik of pot, droge bonen, vis in blik, koffie, thee, ontbijtgranen, beleg, noten of zonnebloemolie.

Afleveren kan op maandag tot en met vrijdag op de Archangelkade 11 in Amsterdam tussen 9.00 en 16.00 uur.
Neem bij grotere hoeveelheden of bij vragen contact op met ons Secretariaat, telefoon 020 – 638 44 77, E-mail: info@voedselbank.org

Steun ons met materialen

Wij hebben regelmatig materialen nodig zoals kratjes, computers en werkkleding. Heb je materialen over? Neem dan contact op met ons secretariaat.

Organiseer je eigen campagne

Wil je bijvoorbeeld een sponsorloop of een ander evenement of actie organiseren waarvan de opbrengst naar ons gaat? Neem dan contact op met onze fondsenwerving.

Doneer Douwe Egberts waardepunten

Wij sparen het gehele jaar door D.E. punten zodat we tijdens een actieperiode van Douwe Egberts de punten kunnen verzilveren. De koffiepakken die we dan krijgen, geven we dan aan onze klanten. Meer weten? Kijk op Spaar mee en schenk je D.E punten.

Nalatenschap

Niet alleen bij leven, maar ook daarna kun je iets betekenen voor stadsgenoten die onder de armoedegrens leven. Je kan bijvoorbeeld de Voedselbank Amsterdam opnemen in je nalatenschap.

Wat kan mijn bedrijf doen?

Uw bedrijf kan ons op vele manieren ondersteunen, zie dit overzicht.

Overige donaties en non-food

We worden vaak benaderd voor donaties non-food. Denk bijvoorbeeld aan kleding, speelgoed of drogisterij producten. Slechts bij uitzondering delen we non-food uit; dit zijn dan grote partijen, zodat we alle klanten kunnen voorzien. Kleinere partijen doen we niet, omdat het voor ons moeilijk is een eerlijke verdeling daarin te maken en we dan ook klanten teleurstellen.
Klik voor meer informatie op het onderwerp hieronder.

We krijgen wel eens speelgoed binnen, maar als het gaat om tweedehands speelgoed is voor ons de hele selectie en het schoonmaken vele werk. Wij adviseren daarom om te doneren aan de Speelgoedbank. Onze klanten kunnen daar met hun Voedselbankpas terecht. Zij zijn bereikbaar door te mailen naar info@speelgoedbankamsterdam.nl

 

Drogisterij producten, zoals tandpasta, wasmiddel, zeep, maandverband kunt u doneren aan de Sociale Kruidenier. Bij de Sociale Kruidenier kunnen onze klanten deze producten kopen. Ze krijgen hiervoor een maandelijks tegoed en betalen een deel zelf. Neem hiervoor contact op met ons secretariaat.

We krijgen bijna wekelijks aanbiedingen voor gratis haren knippen. Super geweldig! We raden je aan contact op te nemen met onze uitgiftepunten. Zij zitten verdeeld over de stad. Kies een die dichtbij je zit en zij kunnen je verwijzen naar onze klanten

Voor de donatie van kleding verwijzen wij u naar de kringloop winkels in Amsterdam.