English

Om wekelijks 1877 huishoudens van voedsel te voorzien, maken we kosten. Gemiddeld zo’n 5 euro per voedselpakket. Dat zijn kosten voor bijvoorbeeld transport, huisvesting en energiekosten. Het voedsel ontvangen we gratis en wij werken uitsluitend met vrijwilligers. Wij kunnen ons werk niet doen zonder de steun van vele particulieren en bedrijven. Jouw steun is dan ook meer dan welkom. Er zijn volop mogelijkheden: jij kiest!

De coronacrisis hakt er bij iedereen behoorlijk in bij de Voedselbank. Het aantal klanten groeit de laatste weken behoorlijk en de nood onder hen is groter dan ooit. Om de inmiddels ruim 4.498 Amsterdamse stadsgenoten (1645 kinderen) die afhankelijk zijn van voedselhulp óók nu te kunnen helpen hebben wij werkwijze fors aan moeten passen. Vanwege corona hebben we onze voedselinzamelingsacties bij bedrijven, scholen en supermarkten per direct moeten stopzetten. Bij deze inzamelingsacties halen wij normaal gesproken flinke hoeveelheden basisproducten binnen die wij eigenlijk bijna nooit gedoneerd krijgen. En de aanvoer van voedsel vanuit onze leveranciers is echter niet wat het voorheen was. Dat betekent dat wij voedsel moeten inkopen. Het budget van Voedselbank Amsterdam is daar niet op berekend. Jouw hulp hebben we hard nodig.

Steun ons met geld
Alle financiële steun is meer dan welkom! Ga hiervoor naar de doneerpagina. Geef éénmalig een bedrag of stel een automatisch terugkerende donatie in. Pas je daarbij de fiscale regels goed toe, dan bespaar je ook belastinggeld. Vragen? Stuur een mail naar fondsenwerving@voedselbank.org

Organiseer je eigen campagne
Heb je zelf een leuk idee? Wil je je bijvoorbeeld laten sponsoren bij een hardloop- of fietsevenement? Of organiseer je een koekjes verkoop waarvan de bijdrage naar ons gaat? Of zamelt je dochter of zoon statiegeldflessen in? Allemaal mooie initiatieven waarvan je de opbrengst aan ons kunt doneren.

Steun ons als vrijwilliger
Wil jij samen met meer dan 400 vrijwilligers het verschil maken voor je medemens? Kijk dan op onze vacaturepagina. Je ontmoet veel verschillende mensen. Je kunt je talenten volop inzetten en nieuwe ideeën of initiatieven waarderen we enorm. Je weet waar je het voor doet en dat geeft voldoening. Vrijwilligerswerk kan al vanaf enkele uren per week.

Steun ons als bedrijf

 • U kunt een project of extra materiaal financieel ondersteunen. Bijvoorbeeld vrachtwagens, koelboxen, zonnepanelen, ledverlichting of CV installatie.
 • U kunt ons ook financieel ondersteunen in de dekking van jaarlijkse kosten. Dat zijn kosten voor bijvoorbeeld transport, onderhoud, huisvesting en energiekosten.
 • U kunt een collectebus neerzetten in uw bedrijf of de fooi doneren aan Voedselbank Amsterdam.
 • U doneert de opbrengst van een leuke actie. Bijvoorbeeld een sponsorloop of wielerwedstrijd waar uw medewerkers aan meedoen.
 • Wil je ons op een andere manier steunen? Bijvoorbeeld omdat je je kennis en ervaring vrijwillig wilt inzetten als notaris, advocaat, accountant, cateraar of drukker? Of wil je een bedrijfsactiviteit organiseren in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Heeft u een ander idee? Laat het ons weten. Wij denken graag met u mee. Neemt u dan contact op met de afdeling Fondsenwerving, op telefoonnummer 020 – 638 44 77 of mail naar fondsenwerving@voedselbank.org

Donateurspagina

Steun ons met materialen 
Wij hebben regelmatig materialen nodig zoals vorkheftrucks, kratjes, busjes, computers. Heb je materialen over, dan horen wij het graag!

Steun ons met voedsel
Op dit moment nemen we vanwege de corona crisis alleen lang houdbaar voedsel aan. Dit kan alleen na telefonische aanmelding (020-6384477) op afspraak worden gebracht. Dit om zowel voor de donateurs als voor onze vrijwilligers de door het RIVM gestelde richtlijnen te kunnen waarborgen. Met onder andere deze lang houdbare producten maak je onze klanten heel blij:

 • pasta, rijst, couscous en aardappelpuree
 • pastasauzen en soep
 • groenten en fruit in blik
 • koffie en thee
 • ontbijtgranen en beleg (jam, pindakaas)
 • vlees en vis in blik
 • zonnebloemolie en noten

Afleveren kan van maandag t/m vrijdag op de Archangelkade 11 in Amsterdam tussen 9.00 en 16.00 uur.

Bedrijven die voedsel willen doneren

U helpt ons enorm met het leveren van voedsel. Voedsel dat u commercieel niet meer kunt verkopen, maar dat nog van prima kwaliteit is. Omdat wij niets kopen zijn wij afhankelijk van leveranciers zoals u. Wilt u ons ook helpen? Neem dan contact op met de afdeling Voedselverwerving. U maakt ons blij met droge kruidenierswaren (DKW), koelvers- en diepvriesproducten. Deze kunnen wij verantwoord opslaan. Wij houden ons daarbij aan richtlijn 76 van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Vanwege de corona crisis nemen wij alleen nog lang houdbaar voedsel aan, alleen in grotere hoeveelheden die afkomstig zijn van professionele partijen. Dit kan echter alleen na telefonisch aanmelding (020-6384477) op afspraak worden gebracht. Dit teneinde om zowel voor de donateurs als voor onze vrijwilligers de door het RIVM gestelde richtlijnen te kunnen respecteren.

We zijn momenteel helaas niet in staat om het zelf op te halen. U helpt ons het meest door de producten zelf aan te leveren. Dat kan op maandag tot en met vrijdag op de Archangelkade 11 in Amsterdam tussen 9.00 en 16.00 uur. Goed om te weten: we hebben 3 vorkheftrucks, geen laadperrons. Neemt u vooraf even contact op? Dan weet u zeker dat er ook iemand is om het voedsel in ontvangst te nemen. Bel naar telefoonnummer 020 – 638 44 77.

Doneer D.E waardepunten voor koffie in voedselpakketten
Geef je gespaarde D.E waardepunten aan de Voedselbank Amsterdam. We sparen het hele jaar door, zodat we tijdens een actieperiode van Douwe Egberts onze punten kunnen verzilveren in pakken D.E Aroma Rood koffie voor in de voedselpakketten voor onze klanten.  Spaar mee en schenk je D.E punten.

Veelgestelde vragen