Ko

Kom je een keer helpen bij onze Supermarktacties?

Wij houden regelmatig inzamelingsacties bij supermarkten verspreid over de stad om onze voorraden aan te vullen. Verse producten worden dagelijks opgehaald door onze Voedselbrigade, maar de lang houdbare producten zamelen wij zelf in en daar hebben we jullie hulp bij nodig!

Hoe kun je helpen?

Om lang houdbaar voedsel te verzamelen organiseren wij in samenwerking met veel supermarkten acties. Tijdens deze acties kunnen bezoekers van de supermarkten tijdens het boodschappen doen iets extra’s kopen voor de Voedselbank. Jij kunt ons helpen door deze acties te begeleiden. Dit betekent concreet dat je gedurende 4 uur in een supermarkt in Amsterdam bezoekers uitlegt hoe en waar ze welke producten kunnen doneren. Dit kan een supermarkt bij jou in de buurt zijn, of elders in de stad.

We werken altijd in twee shifts:

  • ‘s ochtends van 10 tot 14 uur
  • ‘s middags van 14 tot 18 uur

Als je niet beschikbaar bent om te helpen, dan kun je natuurlijk evengoed lang houdbare producten, zoals pasta, rijst, bonen, enz. doneren tijdens onze acties.

Op de hoogte blijven?

Zodra we een actie gepland hebben met een supermarkt sturen we een mailing om het team vrijwilligers voor die dag samen te stellen.

Wil je deze mailing in de toekomst ontvangen of heb je vragen? Stuur dan een mail naar supermarktacties@voedselbank.org.