Kom je helpen met het inzamelen van voedsel voor onze klanten?

Ook een keer aan den lijve ondervinden waarom vrijwilligerswerk zoveel extra endorfines aanmaakt? Kom dan in de een keer helpen bij onze supermarktacties: met deze acties zamelen we lang houdbaar voedsel in bij diverse supermakten in Amsterdam. 

Altijd een bijzondere sfeer bij dit soort acties! Bezoekers van de supermarkten geven vaak met veel enthousiasme. Het feit dat het voedsel direct naar iemand toe gaat speelt hierin een grote rol. We hebben nog hard extra vrijwilligers nodig!

Bij deze acties kunnen bezoekers van de supermarkten tijdens het boodschappen doen iets extra’s kopen voor de klanten van de voedselbank. Je leg bezoekers uit hoe en waar ze welke producten kunnen doneren. Dit kan een supermarkt bij jou in de buurt zijn, of elders in de stad. Als je niet beschikbaar bent om te helpen, dan kun je natuurlijk evengoed lang houdbare producten, zoals pasta, rijst, bonen, enz. doneren tijdens deze acties.

Waarom is dit nodig?
Er zijn in Amsterdam steeds meer mensen die niet voldoende geld hebben voor hun wekelijkse boodschappen en daardoor op of onder de armoedegrens leven. Voor circa 10.000 mensen in de regio Amsterdam zorgt de Voedselbank voor een wekelijks voedselpakket waar deze mensen voor een groot deel van leven. Dat voedsel krijgen we uit veel verschillende bronnen: supermarkten, grote leveranciers, donaties etc., maar ook van particulieren die in de supermarkt iets extra’s kopen en dat aan de Voedselbank geven.

De Voedselbank Amsterdam heeft 400 vrijwilligers die, zonder daar een vergoeding voor te krijgen, zich vele uren per week inzetten om al het voedsel te krijgen en ervoor te zorgen dat het bij de juiste mensen terecht komt.

De shifts zijn van 13:00 tot 16:00 of van 16:00 tot 19:00. En alle dagen van de week zijn mogelijk. Meer weten? Stuur een mail naar vrijwilligers@voedselbank.org.