Word vrijwilliger bij de Voedselbank Amsterdam

De Voedselbank Amsterdam wordt voor 100% door vrijwilligers gerund. Het  management, de chauffeurs, de uitgifte coördinatoren, de inpakkers: iedereen werkt zonder daar voor betaald te krijgen. We hebben werkzaamheden op alle niveaus van LBO tot WO en wisselend van eenmalig tot langduriger.

Misschien ben jij wel…..

…..een administratieve duizendpoot
…..een goede chauffeur
…..handig in het plannen en organiseren
…..technisch sterk onderlegd en twee rechterhanden
…..iemand met sterke adviesvaardigheden
…..een talent in het leidinggeven aan mensen (of wil je dit gaan ontdekken)
…..een kei op het gebied van ICT of Communicatie/Marketing
…..steek je gewoon graag de handen uit de mouwen?

Onderstaande vacatures zijn per direct beschikbaar of komen naar verwachting binnenkort vrij. Vragen? Stuur een mail naar vrijwilligers@voedselbank.org. Staat jouw vacature er niet bij? Maar wil je wel graag op de hoogte blijven van toekomstige vacatures? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Openstaande vacatures

Keertje helpen met kratjes vullen?

Natuurlijk omdat het dankbaar en nuttig werk is. Maar het is ook gezellig. En je ontmoet veel verschillende mensen die net als jij een steentje willen bijdragen aan de maatschappij. Je kan je aanmelden via de website van NL Cares.

Kratjes Vullen

Assistent coördinator Koelvers Afdeling I 8-16 uur | Distributiecentrum

Je maakt deel uit van het team op de Koelvers afdeling en bent medeverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Zo help je mee met het sorteren van voedsel, het verdelen van het verse voedsel in koelboxen. Je zet deze koelboxen met voedsel klaar voor verder transport naar Voedselbanken in Noord-Holland. Daarnaast zorg je elke keer dat de afdeling opgeruimd en schoon achterblijft als je naar huis gaat. Bij afwezigheid van de coördinator ben jij waarnemend op de koelvers afdeling. 

Wat breng je mee? 

 • je kunt uitstekend met mensen omgaan en mensen motiveren
 • je hebt enige ervaring met het aansturen van een team  
 • je kunt sjouwen en je hebt een goede conditie
 • je kunt een voorheftruck bedienen of bent bereid dit te leren
 • je vindt het leuk om met collega’s samen te werken

Interesse? Klik hier.

Medewerker team Voedselverwerving | 4-8 uur per week | diverse locaties

Jij wordt onze steun en toeverlaat bij de organisatie van onze voedselinzamelacties. Zowel  vrijwilligers als donateurs ervaren deze acties altijd als zeer positief. Want voedsel doneren is een bijdrage doen die rechtstreeks bij mensen terecht komt! Zoals bijvoorbeeld onze supermarktacties: klanten van de supermarkt worden gevraagd om lang houdbaar voedsel te doneren. Op zaterdagen gaan dan teams van 4-5 mensen in 2 of 3 shifts als vrijwilliger staan in de supermarkt. 

We hopen dat je ons op korte termijn al kunt assisteren bij de AH actie in de week van 24-30 augustus d.m.v. bezoeken aan de AH’s. Je helpt dan met de planning en rijdt mee met de bakwagen voor het brengen en ophalen van kratten. Vanaf september ga je dan meehelpen met het voorbereiden en organiseren van de eindejaarsactie (vnl. in december en begin januari).

Wat vragen wij?

 • je bent een enthousiast, positief en gezellig teamlid
 • flexibel qua inzet: enkele uren per week met een piek in de 2e helft van november en december
 • Je vindt het leuk om mee te denken binnen het team hoe we meer voedsel kunnen binnen halen

Interesse? Klik hier

Wagenparkbeheerder | 1 dag per week | Distributiecentrum Houthavens

Dagelijks halen wij veel producten op bij de verschillende Amsterdamse supermarkten met onze voedselbrigade. We beschikken over een ruim en mooi wagenpark van busjes en vrachtwagens.

Jij draagt zorg voor het tanken en het schoonhouden/wassen van de transportbusjes en vrachtwagens. Je pleegt klein onderhoud aan de wagens en plant het groot onderhoud (APK) van de wagens.

Wat moet ik kunnen?

 • je hebt een rijbewijs B, BE en CE (vrachtwagen)
 • je vindt het leuk om met collega’s in een team samen te werken
 • je bent flexibel en kunt zelfstandig je werkzaamheden uitvoeren
 • je hebt een dag per week tijd gedurende een langere periode

Interesse? Klik hier

Voedselverdeler | 8 – 16 uur per week | Distributiecentrum Houthavens

Elke dag wordt bij ons distributiecentrum in de Amsterdamse Houthavens voedsel gebracht dat door verschillende bedrijven gratis beschikbaar wordt gesteld. Dit voedsel wordt verdeeld en in kratten gedaan. Vanuit het distributiecentrum gaan de kratten naar de uitgiftepunten waar deze worden opgehaald door Amsterdammers die op of onder de armoedegrens leven. Een deel van het houdbare voedsel wordt opgeslagen in ons magazijn om op een geschikt moment te worden verdeeld. We zijn op zoek naar een collega die de inkomende en uitgaande voedselleveranties administratief kan beheren, voorraden in kaart brengt en uitgiftedata van het lang houdbare voedsel kan inplannen. Je houdt je bezig met het logistiek volgen en bijhouden van de transportmiddelen als kratten, koelboxen etc. Het verzorgen van voldoende emballage voor de transporten en voor de retouremballage naar leveranciers

Wat breng je mee
– je hebt goed logistieke kennis en ervaring met logistieke administratie
– je hebt goed overzicht en je bent nauwkeurig
– je hebt HBO-werk en –denkniveau
– je kunt je werkzaamheden goed inplannen en zelfstandig uitvoeren
– je vindt het leuk om met collega’s samen te werken

Interesse? Klik hier

Assistent manager Logistiek | 16 uur per week | Distributiecentrum Houthavens

We zijn op zoek naar mensen met ervaring in de ondersteuning van logistieke processen. Als assistent voor de manager logistiek ben je zijn rechter hand. Bij afwezigheid van de manager logistiek ben jij waarnemend. Je managet de logistieke stromen en processen in de distributiecentrum (DC). Je bent verantwoordelijk voor het bewaken van informatiestromen en voedselveiligheid. Jij gaat er voor zorgen dat dagelijks planners, voedselverdelers, voormannen en loodsmeester ingepland zijn in het distributiecentrum. Waar nodig werk je nieuwe collega’s in. Je onderhoudt contacten met de andere 7 DC’S in Nederland waarmee we voedsel uitwisselen en met de voedselbanken in Noord-Holland en uitgiftepunten in Amsterdam, die vanuit het DC bevoorraad worden.

Wat breng je mee

 • ruime kennis en ervaring met logistieke processen
 • je weet snel helikopterview te krijgen
 • je kunt uitstekend met mensen omgaan en mensen motiveren
 • je bent ondernemend, flexibel en collegiaal

Interesse? Klik hier

Meewerkend Voorman | 8-24 uur per week | Distributiecentrum Houthavens

We zijn op zoek naar ervaren mensen die leiding kunnen geven aan het team van medewerkers in het distributiecentrum. Als meewerkend voorman werk je actief mee en stuur je het team aan wat de aanvoer en distributie van levensmiddelen op de werkvloer uitvoert. Je maakt deel uit van het team voormannen en gezamenlijk met de loodsmeester ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele activiteiten in het distributiecentrum.

Elke dag wordt er bij ons distributiecentrum in de Amsterdamse Houthavens voedsel gebracht, dat door verschillende bedrijven gratis beschikbaar wordt gesteld. Dit voedsel wordt verdeeld en in kratten gedaan. Vanuit het distributiecentrum gaan de kratten naar de uitgiftepunten. Jij zorgt voor het inwerken en het aansturen van de medewerkers. Je onderhoudt contacten met de planners en chauffeurs over de uit te voeren werkzaamheden.

Wat breng je mee

 • ruime ervaring van leiding geven van een team
 • je hebt uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden
 • je bent ondernemend, flexibel en collegiaal

Interesse? Klik hier

Voor al je vragen

Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of er een antwoord is op je vraag.

Ik heb een vraag