Bedrijvenacties

Dankzij de inspanningen van een groot aantal bedrijven en instellingen in Amsterdam kan de Voedselbank Amsterdam de voorraad houdbaar voedsel op pijl houden. Hieruit worden de pakketten gevuld met houdbaar en gezond voedsel.

Echter, onze voorraden raken snel op. En daardoor kampen wij met een tekort aan lang houdbare producten. Onze vaste leveranciers en donateurs, waaronder een aantal supermarkten, zorgen voornamelijk voor de aanvoer van producten die beperkt houdbaar zijn.

Voor het inzamelen van lang houdbare producten zoals rijst, pasta, conserven zijn wij aangewezen op andere bronnen, zoals bedrijven, instellingen, (sport)verenigingen, kerken en moskeeën.

Veel deelnemers gaan zeer enthousiast voor ons inzamelen. Bewustwording over gezonde voeding en het spaarzaam met eten omgaan werkt motiverend. De Voedselbank wil een schakel zijn tussen voedseloverschot enerzijds en armoede anderzijds.

Voor u inzamelingsactie hebben wij de ‘vul mij-dozen’ ontwikkeld. Deze zijn hanteerbaar en er staat op wat we nodig hebben. Samen met bijbehorende posters en flyers organiseert u zo zelfstandig uw inzamelingsactie. Wij brengen de lege doosjes en halen de gevulde doosjes bij u op. Het meedoen aan een inzamelingsactie is hierdoor bijna mogelijk meer.

Voor meer informatie kunt u mailen naar m.polmantuin@voedselbank.org

Hoe kunt u nog meer helpen?

De Voedselbank kan gedurende het hele jaar financiële hulp gebruiken. Heeft u suggesties voor een leuke actie, viert uw bedrijf of één van de medewerkers dit jaar een jubileum of gaat u bijvoorbeeld de marathon lopen en laat u zich sponsoren? Wij waarderen het enorm als u (een deel van de) opbrengsten aan de Voedselbank wilt doneren. Dat kan op rekeningnummer: NL49INGB0004237650  ten name van Voedselbank Amsterdam.

Paklijst vul-mij doosjes:

  • pasta, rijst, couscous, aardappelpuree
  • pastasauzen, soep
  • ontbijtgranen, zoet broodbeleg
  • pannenkoekmix
  • vlees en vis in blik
  • groente en fruit in blik
  • (zonnebloem-/olijf-) olie
  • Gluten- en lactose vrije producten